Wat zijn de ervaringen van vrouwen die voor plat hebben gekozen?
Hier lees je waar ze tegenaan zijn gelopen, wat er mee- of tegenviel en hoe ze daarmee omgaan.
In de meeste verhalen tref je daarnaast ook foto’s aan van hun (half)platte borstkas.

🍀

Ria

Ria (72) is tweezijdig plat. De eerste operatie gaf helaas niet het gewenste resultaat, waarna een tweede nodig was. Protheses heeft Ria wel, maar ze voelt zich nu zo goed in haar lijf dat de protheses inmiddels liggen stof te verzamelen.

Lees hier haar verhaal.

Monica

Monica (58) is eenzijdig plat. Door haar intuïtie te volgen heeft ze bestraling kunnen voorkomen. De emotionele verwerking van alles wat in korte tijd gebeurd was viel haar tegen. Gelukkig voelt ze zich nu sterk en is ze trots op haar lijf.

Lees hier haar verhaal

Eveline

Eveline (41) is eenzijdig plat. Zij heeft hiervoor gekozen omdat ze eerst wilde kijken of ze zichzelf kon accepteren als ze plat was. Indien niet, kon ze later alsnog reconstructie doen. Dit bleek niet nodig, Eveline voelt zich ook eenzijdig plat geweldig!

Lees hier haar verhaal

Wil

Wil (74) is tweezijdig plat. Zij had voor haar borstamputatie geen foto’s als voorbeeld, een groot gemis! Ze deelt haar fotoverhaal om andere vrouwen te helpen en te inspireren. De foto-tijdlijn gaat van vlak voor de amputatie tot 8 maanden na de ingreep.

Bekijk hier haar fotoverhaal

Laura

Laura (43) is eenzijdig plat. Ze had zich al goed voorbereid op haar keuze, gelukkig werd dit door haar chirurg direct gerespecteerd. Door ‘geen rommel’ in haar lijf te willen kon Laura snel weer lekker met haar kinderen bezig zijn.

Lees hier haar verhaal

Nieuwe ervaringsverhalen

Heb jij ook de keuze voor plat gemaakt en wil jij je ervaring delen zodat je daarmee andere vrouwen kunt ondersteunen? Dan kun je hieronder het formulier met de vragen downloaden. Het ingevulde formulier mag je via de mail weer naar mij toesturen, als je foto’s hebt mogen die ook via de mail.

Esther

Esther (34) is tweezijdig plat. Ze is nog een beetje zoekende naar haar nieuwe zelfbeeld, maar ziet daar ook een mooie uitdaging in. Ze heeft nog geen behoefte gehad haar borstprotheses te dragen, maar het is fijn om ervoor te kunnen kiezen als ze dat wil.

Lees hier haar verhaal